Płatki żytnie
Kraj pochodzenia: Polska
Płatki żytnie zawierają szereg cennych składników mineralnych: magnez, potas, wapń i żelazo. Obfitują też w mikroelementy, takie jak bor, cynk, fluor, fosfor, jod, kobalt, mangan, miedź. W płatkach żytnich obecne są też witaminy z grupy B: inozytol (B8), niacyna (B3), kwas foliowy (B9), kwas pantotenowy (B5) oraz witamina E.
Płatki żytnie są przede wszystkim popularnym produktem śniadaniowym. Można chrupać je na sucho – samodzielnie lub wymieszane z jogurtem. Można dodawać je również do mleka, czy przyrządzić na nich owsiankę. Sprawdzają się jako smaczny dodatek do sałatek, kremowych zup, a nawet gulaszów - można nimi zagęścić sos.nStanowią uniwersalny i bezpieczny dodatek, który sprawdzi się w większości kulinarnych kompozycji.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.