Kasza krakowska - łamana kasza gryczana nieprażona
Kraj pochodzenia: Polska
Kasza krakowska BadaPak - pod względem wartości odżywczych zdecydowanie przewyższa ziemniaki, ryż czy makaron do tego jest lekkostrawna. Zawiera kwas foliowy, żelazo i witaminę E sprawia. Kasza krakowska BadaPak posiada liczną zawartość witamin z grupy B (tiaminy, ryboflawiny, niacyny i pirydoksyny). Kasza krakowska zawiera potas. Ponadto jest źródłem wapnia, fosforu, magnezu, boru oraz jodu. Dostarcza błonnik pokarmowy.
Kasza krakowska BadaPak posiada delikatny aromat i jest smacznym urozmaiceniem codziennych dań. Świetnie smakuje z masłem i koperkiem. Pasuje do zup, gulaszy, dań mięsnych, sosów. Może być podawana także w wersji na słodko. Jest doskonałym elementem deserów a jej smak idealnie współgra z wanilią i rodzynkami.
Podczas gotowania należy szczególnie uważać, gdyż kasza krakowska szybko się rozgotowuje.
Kasza krakowska powstaje z łamanych ziaren gryki. Jest nieprażona, dlatego też w procesie produkcji nie traci swoich drogocennych wartości odżywczych. Wyglądem przypomina kaszę perłową, jest jasna i drobna.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.