Kasza kukurydziana
Kraj pochodzenia: Polska
Kasza kukurydziana BadaPak jest lekkostrawna. Zawiera całkiem dużą zawartość węglowodanów. Na tle innych kasz wyróżnia się zawartością witaminy A. Cechuje się również wysoką zawartością witamin z grupy B (kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina) oraz witaminy E. Kasza kukurydziana BadaPak to także bogactwo selenu. Zawiera również magnez, potas, selen, kobalt i fosfor.
Kasza kukurydziana BadaPak sprawdza się doskonale jako składnik dań jak i samodzielna potrawa. To przede wszystkim doskonały składnik śniadań. Jest prosta w przygotowaniu, można uzupełnić ją dodatkiem owoców suszonych lub świeżych, poza tym kolorystycznie i smakowo jest ciekawsza od kaszy manny. Posłużyć może do wypieku chleba, przyrządzenia placków oraz wielu innych, ciekawych przysmaków. Bez problemu można przygotować ją dzień wcześniej, a następnie podsmażyć lub podpiec.
Kasza kukurydziana powstaje z obłuskanego i połamanego ziarna kukurydzy. Nazywana również polentą występuje pod postacią grubego lub drobnego grysiku o słonecznie żółtym kolorze.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.