Kasza jaglana
Kraj pochodzenia: Polska
Kasza jaglana BadaPak jest lekkostrawna i w dodatku bogata w wiele składników. Wśród wszystkich kasz wyróżnią się dużą zawartością żelaza oraz krzemu, minerału rzadko spotykanego w pożywieniu. Dostarcza także magnez, wapń, potas, cynk, miedź, mangan oraz fosfor. Na uwagę zasługuje obfita zawartość witamin z grupy B, w szczególności: tiaminy, ryboflawiny, pirydoksyny i kwasu foliowego. Ponadto kasza ta dostarcza znaczne ilości łatwo przyswajalnego białka bogatego w istotne aminokwasy (metioninę, leucynę oraz izoleucynę).
Kasza jaglana BadaPak jest odżywczym produktem znajdującym szerokie zastosowanie w kuchni. Może być zamiennikiem ziemniaków i ryżu. Idealnie nadaje się do zup, zapiekanek, farszy i gulaszu. Popularna jest także w wersji na słodko. Może być gotowana na mleku. Wyśmienicie smakuje z dodatkiem cynamonu i owoców.
Kasza jaglana pozyskiwana jest z najstarszego uprawianego gatunku zboża czyli z prosa. To dobrze znana w naszej szerokości geograficznej roślina, która od kilku lat na nowo cieszy się sporą popularnością. Kasze jaglaną można rozpoznać po charakterystycznych żółtych ziarenkach z małą kropką.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.