Fasola czarna drobna
Kraj pochodzenia: Argentyna
Fasola czarna drobna BadaPak charakteryzuje się dużą zawartością składników odżywczych. Im ciemniejszy kolor fasoli tym ich więcej. Głęboka barwa wynika także z wysokiej zawartości antyoksydantów w jej skórce. Jest ich znacznie więcej niż w fasoli białej. Fasola czarna BadaPak to doskonałe źródło białka oraz błonnika pokarmowego. Zawiera także kwasy tłuszczowe Omega-3. W tych niewielkich ziarenkach znajdziemy mnóstwo witamin, takich jak witamina A, E, K oraz witaminy z grupy B (tiamina, ryboflawina, niacyna, wit B4, B5, B6 oraz kwas foliowy). Fasola czarna BadaPak w swym składzie posiada długą listę cennych minerałów takich jak: cynk, fosfor, magnez, mangan, miedź, molibden, selen, sód, potas, wapń i żelazo.
Fasola czarna BadaPak jest naturalnie słodkawa, smakuje wyśmienicie i nie rozpada się po ugotowaniu. W kuchni swoje zastosowanie odnajdzie jako składnik zup, sałatek, farszy oraz sosów. Przy jej pomocy można przygotować smaczne pasty oraz pasztet.
Fasolę czarną BadaPak należy opłukać oraz moczyć w wodzie przez około 12 godzin. Następnie gotować aż do odpowiedniej miękkości.
Fasola czarna to jedna z odmian fasoli zwyczajnej. Uprawiana jest na całym świecie jednak największą popularnością cieszy się w Ameryce Południowej i Środkowej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.