Płatki kukurydziane
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: 93,57% kasza kukurydziana, cukier, sól, barwnik E150.
Płatki kukurydziane BadaPak są jednym z częściej wybieranych produktów śniadaniowych. Zawierają wiele substancji odżywczych, witamin oraz składników mineralnych. Płatki kukurydziane BadaPak to źródło błonnika, węglowodanów złożonych, a konkretnie skrobi. Dostarczają także białko oraz cenne nienasycone kwasy tłuszczowe. Wśród witamin na uwagę zasługują liczne witaminy z grupy B oraz witamina D, E, C oraz K. Poza wymienionymi wartościami odżywczymi płatki kukurydziane zawierają również minerały takie jak: magnez, fosfor, selen, żelazo oraz mangan. Niestety zawierają również sód, który powinien być spożywany w rozsądnych ilościach.
Płatki kukurydziane BadaPak są smaczne, chrupiące i uwielbiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych konsumentów. To przede wszystkim składnik smacznego i pożywnego śniadania. W połączeniu z mlekiem lub jogurtem stworzą wartościowy posiłek. Mogą także posłużyć jako panierka do mięs lub składnik domowych deserów.
Płatki kukurydziane jak sama nazwa wskazuje zostały wyprodukowane z ziaren kukurydzy. Kukurydza jest zaraz obok pszenicy i ryżu najpopularniejszą rośliną uprawną. Z jej kłosów wytwarza się kasze, mąkę, płatki jak również dobrze wszystkim znany popcorn.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.