Soja BEZ GMO
Kraj pochodzenia: Polska/Kanada
Soja to roślina, której właściwości znane są od setek lat. Ceniona jest głównie przez dużą zawartość pełnowartościowego białka, witamin i soli mineralnych. Jest produktem powszechnie używanym w kuchni wegetariańskiej.
Jest rośliną strączkową, z której nasion można przygotować wręcz niezliczoną liczbę potraw. Jest to alternatywa dla osób, które z różnych powodów nie jedzą mięsa. Przygotowuje się z niej m.in. kotlety, flaki, kiełbaski, gulasz, ale także majonez, pasztet, a nawet mleko.
Soja ma zastosowanie przede wszystkim w przemyśle spożywczym i kuchni. Jednym z popularniejszych produktów wyrabianych z jej nasion jest olej sojowy. Cenionym produktem jest również tofu – twarożek wyrabiany w procesie koagulacji mleka sojowego. Roślina służy też do wytwarzania mąki sojowej, która nie zawiera glutenu. Stosuje się ją zarówno do wypieków (zapobiega ich czerstwieniu), jak i do zagęszczania sosów czy zup.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.