Płatki gryczane zwykłe z kaszy palonej
Kraj pochodzenia: Polska
Płatki gryczane powstają z całych, gniecionych ziaren gryki, dzięki czemu posiadają praktycznie te same właściwości, co kasz gryczana niepalona. Charakteryzują się wyrazistym i dojrzałym smakiem.
Płatki gryczane, to przede wszystkim naturalne bogactwo składników mineralnych, a dokładniej magnezu, żelaz, wapnia, siarki, kobaltu, niklu, miedzi, cynku, boru i jodu. Są również źródłem witaminy E i PP oraz witamin z grupy B, a dokładniej B1 i B2.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.