Mąka z ciecierzycy
Kraj pochodzenia: Polska
Mąka z ciecierzycy
Mąka z ciecierzycy, zwana też mąką z cieciorki, przez wiele osób uznawana jest za produkt co najmniej rewolucyjny. Nie dość bowiem, że wprowadza nową jakość do kuchennych dokonań, to także odznacza się szeregiem cennych i godnych uwagi właściwości. Mąka z ciecierzycy nie jest produktem tradycyjnym w pełnym tego słowa znaczeniu. Jej odmienność polega na tym, że nie jest wcale produktem powstałym w procesie przemiału zboża, ale powstaje z rośliny strączkowej- ciecierzycy. Właśnie dzięki swojemu składowi, mąka ta odznacza się wyjątkową zawartością białka, smakiem zaś przypomina smak umami.
Znajduje dość szerokie zastosowanie w kuchni, ale nie tylko. Wykorzystuje się ją również w kosmetyce do pielęgnacji włosów oraz ciała.
Surowiec nie zawiera organizmów modyfikowanych genetycznie i nie został poddany działaniu promieniowaniu jonizującemu oraz nie zawiera napromieniowanych składników.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.