Fasola Adzuki
Kraj pochodzenia: Chiny
Fasola Adzuki BadaPak zawiera liczne witaminy i mikroelementy. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego oraz błonnika. Zawiera aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak znajdziemy wiele witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, między innymi żelaza, jak również potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.
Fasola Adzuki BadaPak charakteryzuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest doskonałym składnikiem sałatek, sosów do makaronu, zup. Bardzo popularne są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak używana jest także do przygotowania deserów.
Fasolę Adzuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.
Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać również pod nazwą Addzuki lub czerwoną soją. Obecnie dostępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością cieszy się w kuchni wschodu. Jest dość drobna, najczęściej koloru czerwonego chociaż zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.