Kasza owsiana z pełnego ziarna
Kraj pochodzenia: Polska
Kasza owsiana z pełnego ziarna BadaPak jest produktem o wysokiej wartości odżywczej. Zawiera znaczne ilości substancji antyoksydacyjnych. Odgrywają one ważną rolę w organizmie, ponieważ neutralizują wolne rodniki. Jej źródłem witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6). Kasza owsiana BadaPak dostarcza również witaminę E zwaną witaminą młodości. W jej składzie znajdziemy minerały takie jak fosfor, potas i magnez. W mniejszych ilościach dostarcza wapnia, żelaza, sodu, cynku, selenu i miedzi.
Kasza owsiana BadaPak posiada unikalny, lekko orzechowy smak. Może być spożywana na słodko z mlekiem, owocami i orzechami. Sprawdzi się także jako dodatek do kotletów, pulpetów, farszy, zapiekanek czy pierogów. Warto wzbogacać nią różnego rodzaju potrawy, gdyż kasza owsiana może wywierać dobroczynny wpływ na nasz organizm.
Przed gotowaniem kasze owsianą możemy przepłukać zimną wodą, chociaż nie jest to wymagane. Kaszę wrzucamy do wrzącej wody lub mleka w proporcji 1 szklanka kaszy na 2,5 szklanki płynu. Gotujemy przez 20-30 minut.
Kasza owsiana pozyskiwana jest z ziaren owsa. Występuje w dwóch postaciach. Jako pełne ziarna (pęczak owsiany) oraz rozdrobnioną, łamaną (kasza owsiana). W Polsce jeszcze jest mało znana, znacznie większą popularnością cieszą się płatki owsiane. Jednak warto sięgać po kaszę, gdyż jest mniej przetworzona i zawiera więcej wartości odżywczych.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.