Mąka gryczana (99/70) biała

Wielkość opakowania:



wysyłka 1 dzień DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
8,95 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DPD, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Orlen Paczka.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla Orlen Paczka do 9 kg)

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Mąka gryczana (99/70) biała

Kraj pochodzenia: Polska

Mąka gryczana z kaszy gryczanej niepalonej

Mąka gryczana powstaje w wyniku przemiału ziaren gryki. Charakterystyczny dla mąki gryczanej jest gorzki posmak i szarobrązowy kolor.

Jest to mąka bezglutenowa, która zawiera dużo białka, skrobi, soli mineralnych oraz witaminy z grupy B.

Mąka gryczana w połączeniu z innymi mąkami stosowana jest do wypieku pieczywa.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.

Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 1422 kJ/336 kcal
Tłuszcz 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 70 g
w tym cukry 0,7 g
Błonnik 3 g
Białko 8,1 g
Sól 0,001 g
Opinie klientów
2020-12-27 18:45:02
Szeleszczenie napisał/a: Mąka Gryczana
Mąka gryczana może być dodawana do makaronu domowej roboty albo do kruchych ciastek. Nie należy dawać jej więcej niż 10% bo nie zawiera glutenu więc potem ciasto słabiej się klei. Podobno dobra jest też na naleśniki. Ja używam jej często choć w niewielkiej ilości
2013-10-28 08:21:36
ST napisał/a: Mąka gryczana
Produkt jak najbardziej godny polecenia, jest drobnego przemiału także niema efektu "zgrzytania&quo t;po upieczeniu chleba
6/6
Pokazuje 1-2 z 2 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak