Fasola biała
Kraj pochodzenia: Polska
Fasola drobna Aura BadaPak tak jak pozostałe odmiany zawiera liczne właściwości odżywcze. Jest zasobna w wapń, potas, fosfor, magnez i żelazo. W przeciwieństwie do grochu nie zawiera sodu. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B (B1, B2, B3 B6 i B9), które są potrzebne do prawidłowego przyswojenia składników mineralnych. W jej składzie znajdziemy także witaminy o właściwościach przeciwutleniających: A oraz E. Wszystko za sprawą dużej ilości białka, które zawiera. Dostarcza spore ilości błonnika pokarmowego. W składzie fasoli drobnej Aura BadaPak znajdziemy również cenne kwasy tłuszczowe oraz fitosterole.
Fasolę drobną Aura BadaPak ze względu na swoje walory smakowe oraz zdrowotne warto często umieszczać w codziennym jadłospisie. Stanowi doskonały składnik zup oraz dań jednogarnkowych. Przy jej udziale można przyrządzić sałatki, pasztety oraz pasty kanapkowe.
Fasolę drobną Aura BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona zwiększają swoją objętość, dzięki czemu gotują się szybciej oraz nie pękają.
Fasola należy do roślin strączkowych z rodziny bobowatych. Jest to roślina nie wymagająca specjalnych warunków do uprawy, dlatego występuje niemalże na całym świecie. Wyróżniamy nawet ponad 400 odmian fasoli. Aura to jedna z nich. Charakteryzuje się białym kolorem, jest drobna a jej nasiona są błyszczące oraz widać na nich delikatnie naznaczone żyłki.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.