BIO kasza kuskus
Kraj pochodzenia: Włochy
BIO kasza kuskus BadaPak posiada cenne wartości odżywcze, dużo białka, istotne witaminy i minerały. Jest zdrowa i nie tuczy. Ze względu na niską zawartość błonnika jest lekkostrawna. Kasza ta jest doskonałym źródłem żelaza. Ponadto dostarcza także potas, magnez, miedź, mangan i cynk. Kasza kuskus BadaPak zawiera wiele witamin z grupy B – w szczególności kwas foliowy (wit B9) oraz niacynę (wit B3 lub PP).
BIO kasza kuskus BadaPak stanowi doskonałą alternatywę dla makaronów, ziemniaków, ryżu czy innych kasz. Nadaje się do podawania z gulaszem a także z warzywami w sosie. To bardzo popularny składnik sałatek, który czyni je smaczniejszymi i pożywniejszymi.
Kasza kuskus BadaPak jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Wystarczy zalać ją gorącą wodą, tak aby jej powierzchnia sięgała na ok. 1cm nad powierzchnią kaszy. Odstawić na około 5 minut i po upływie tego czasu kasza jest gotowa do spożycia.
Kuskus są to drobne, okrągłe, żółte ziarenka otrzymywane z pszenicy twardej - durum. Wywodzą się z krajów północno-zachodniej Afryki. Kuskus łączy w sobie właściwości kaszy jak i makaronu. Jest to jednocześnie określenie kaszy jak i nazwa potrawy z niej przygotowywanej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.