BIO Szałwia hiszpańska Chia
Kraj pochodzenia: Hiszpania/Paragwaj/Peru
BIO szałwia hiszpańska Chia BadaPak zaliczana jest do grupy produktów superfood, ponieważ odznacza się wysoką wartością odżywczą. Od pewnego czasu to jedno z największych odkryć kulinarnych. Ogromną jej zaletą jest zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych omega – 3. BIO szałwia hiszpańska BadaPak zawiera duże ilości witamin z grupy B (tiaminę, ryboflawinę, niacynę, kwas foliowy). Znajdziemy w niej kluczowe dla zdrowia minerały: żelazo, wapń, magnez, mangan, fosfor i cynk. Jest ogromną kopalnią sycącego błonnika pokarmowego. Nie mało w niej również białka.
BIO szałwia hiszpańska Chia BadaPak może być dodawana do posiłków np.: koktajli, puddingów, sałatek, kasz, omletów, dżemów, owsianek. Sproszkowane ziarna mogą być używane w celu zagęszczenia zup i sosów a także jako zamiennik bułki tartej.
BIO szałwia hiszpańska Chia BadaPak jest wolna od składników genetycznie modyfikowanych. Może być przechowywana w domu przez długi czas w suchym i chłodnym miejscu.
Szałwia hiszpańska inaczej Chia jest gatunkiem rośliny jednorocznej pochodzącej z rejonów Ameryki Południowej. Kwiaty szałwii są białe lub fioletowe, zawierają liczne, owalne nasiona.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.