Dynia łuskana (pestka dyni) polska (bezłuskowa)
Kraj pochodzenia: Polska
Dynia łuskana BadaPak to znakomita zdrowa przekąska i zarazem skarbnica składników odżywczych.
Lista zalet ich spożywania jest bardzo długa. Pestki dyni BadaPak to doskonałe źródło wielu cennych, witamin. Zawierają silny przeciwutleniacz jakim jest witamina E. Nie brakuje w niej także tiaminy, ryboflawiny, niacyny, witaminy B6, witaminy A, C oraz D. Jest cennym źródłem kwasu foliowego. Dynia łuskana BadaPak to dość kaloryczna przekąska, jednak nie powinno to nikogo martwić. Kaloryczność ta wynika z tłuszczy w niej zawartych, należy pamiętać, iż są to zdrowe. Pestki dyni są zacnym źródłem cennego cynku. Ponadto znajdziemy w niej takie minerały jak fosfor, potas, magnez, wapń, żelazo i sód.
Dynia łuskana BadaPak może być spożywana bezpośrednio, to smaczny rarytas do chrupania. Ponadto może wzbogacić smak gęstych zup-kremów. Stanowi pożywny i wartościowy dodatek do sałatek, domowego pieczywa, past kanapkowych. W połączeniu z innymi bakaliami BadaPak stworzą podstawę domowego musli.
Pestki dyni zawierają tłuszcze w związku z tym najlepiej przechowywać je w chłodnym suchym miejscu lub w lodówce.
Dyni nikomu przedstawiać nie trzeba. Ten soczyście pomarańczowy owoc na stałe skomponował się z wczesnojesiennym krajobrazem. Wartości odżywczych dyni nie sposób przecenić. Natomiast niewiele osób wie jak zdrowe i cenne są również jej pestki.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.