Orzechy nerkowca smażone solone solą himalajską
Kraj pochodzenia: surowiec z Indii
Orzechy nerkowca smażone solone
Składniki: orzechy nerkowca, sól himalajska, olej rzepakowy; może zawierać śladowe ilości innych orzechów i bakalii.
* surowiec z Indii/przetworzono w Polsce.
Orzechy nerkowca solone BadaPak to oryginalne połączenie dwóch smaków. Słodko, maślanego smaku orzecha z delikatnym dodatkiem soli. To dość kaloryczna przekąska, wynika to z tłuszczy w nich zawartych. Są to jednak tzw. dobre tłuszcze: jedno i wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Orzechy nerkowca BadaPak dostarczają witaminy z grupy B (zwłaszcza niacynę i kwas foliowy), jak również witaminę E i C (są to doskonałe przeciwutleniacze). Ponadto te małe, maślane smakołyki to ogromne źródło potasu a także fosforu i magnezu.
Orzechy nerkowca smażone solone BadaPak przypadną do gustu nawet wybrednym smakoszom. Nie bez powodu uznawane są, za najsmaczniejsze orzechy świata. W postaci smażonej, solonej są gotowe do bezpośredniego spożycia. Są świetną przekąską w ciągu dnia a także doskonałym uzupełnieniem poczęstunku na przykład dla gości.
Orzechy nerkowca swoją nazwę zawdzięczają swojemu wyglądowi, gdyż swoim podłużnym, księżycowatym kształtem przypominają nerkę. Rosną na wiecznie zielonych drzewach zwanych nanerczem. Pochodzą z tropikalnych lasów deszczowych Brazylii, uprawiane są również w Wietnamie, Indiach oraz innych krajach Afryki Środkowej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.