Migdały w mlecznej czekoladzie
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: czekolada 52%, migdał 46%, cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz roślinny (palmowy), emulgator: lecytyna z soi E476, syrop glukozowy, masa kakaowa min. 25% w czekoladzie, stabilizatory: dekstryny tapioki, maltodekstryna, substancja przeciwzbrylająca izomalt E953, aromat.
Może zawierać orzechy. Oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne.
Migdały w mlecznej czekoladzie BadaPak to doskonała alternatywa dla klasycznych wyrobów czekoladowych. Można delektować się smakiem czekolady a przy tym dostarczyć organizmowi dawkę cennych składników odżywczych, których źródłem są migdały. Są skarbnicą potasu. Kolejno dostarczają także fosfor, magnez, wapń oraz w mniejszych ilościach żelazo, sód i cynk. Docenić należy je za zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Mają również dużo witaminy B2 oraz witaminy E.
Migdały w mlecznej czekoladzie BadaPak to najwyższej jakości, wyselekcjonowane bakalie połączone z mleczną czekoladą. Są ulubioną przekąską wielu smakoszy. Mogą być dodawane do deserów, lodów, koktajli.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.