Słonecznik łuskany smażony solony solą himalajską
Kraj pochodzenia: surowiec z Bułgarii
Składniki: nasiona słonecznika 98%, olej rzepakowy, sól himalajska 1,2%; może zawierać śladowe ilości innych orzechów i bakalii.
* surowiec z Bułgarii/przetworzono w Polsce
Słonecznik łuskany smażony i solony BadaPak w swoich niepozornych nasionach kryje spore ilości substancji wartościowych. Zawiera dużo białka, błonnika, nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy i minerały. Najistotniejsze z nich to silne przeciwutleniacze, czyli witamina A i E a także witaminy z grupy B. Słonecznik łuskany BadaPak to solidne źródło magnezu, fosforu i potasu. W mniejszych ilościach znajdziemy w nich także żelazo, miedź, mangan i cynk.
Słonecznik łuskany smażony i solony BadaPak jest smaczną, gotową i chrupiącą przekąską. Naturalny, delikatny smak w połączeniu z odrobiną soli to gigantyczna przyjemność dla podniebienia. Pestki słonecznika znajda również liczne zastosowanie w kuchni na przykład jako dodatek do sałatek lub past kanapkowych.
Słonecznik pochodzi z rejonów Ameryki Północnej. Obecnie uprawiany jest w wielu miejscach na świecie, gdyż nie jest rośliną wymagającą szczególnych warunków wzrostu. Z początku traktowany był tylko jako roślina dekoracyjna. Następnie odkryto w nim źródło zdrowego oleju a na końcu dopiero za swoje wartości odżywcze zostały docenione jego pestki.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.