Migdały smażone solone solą himalajską
Kraj pochodzenia: surowiec z Australii/USA
* surowiec z Austalii/USA - przetworzono w Polsce.
Migdały smażone BadaPak pokryte cienką pomarańczowo-złotą skórką z dodatkiem soli to aromatyczna, chrupiąca i wartościowa przekąska. Powszechnie wiadomo, że orzechy są kaloryczne, jednak jedzone z umiarem dostarczą wielu cennych witamin, zdrowych tłuszczy, minerałów oraz przeciwutleniaczy. Są dobrym źródłem witaminy E. Dostarczają witaminę B2(ryboflawinę), B3 (niacynę), B9 (kwas foliowy). Bardzo dużo w nich fosforu i potasu. Dostarczą także magnezu, żelaza, wapnia i cynku. To także wartościowe źródło łatwo przyswajalnego białka oraz błonnika pokarmowego.
Migdały smażone solone BadaPak to smaczna, chrupiąca przekąska. Dodana do nich sól delikatnie podkreśla smak. Idealnie sprawdzą się jako poczęstunek dla gości. Nie sposób się od nich oderwać. Są doskonałym dodatkiem do zimnych napojów.
Migdałowiec to drzewo, które jako jedno z pierwszych kwitnie wiosną na piękne biało-różowe kwiaty. W owocach migdałowca znajdują się pestki zwane migdałami. Przywędrowały one do Europy z Azji. Obecnie uprawiane są na wielu kontynentach a najwięcej ich pochodzi z USA, Hiszpanii i Australii.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.