BIO Dynia łuskana (pestka dyni) Polska
Kraj pochodzenia: Polska
BIO dynia łuskana BadaPak pochodzi z ekologicznych upraw. Jest to produkt najwyższej jakości. Od wieków znane są zdrowotne właściwości pestek dyni. Na pierwszym miejscu wymienić należy dużą zawartość cynku. Pestki dyni zawierają także cenny magnez – król minerałów. Ponadto dostarczają fosfor, potas, wapń, żelazo i sód. Wśród witamin, które znajdziemy w BIO dyni łuskanej BadaPak pierwsze miejsce należy do witaminy E. Pestki wzmocnią nasz organizm także o witaminy z grupy B (kwas foliowy, tiaminę, ryboflawinę, niacynę) oraz o witaminę A, C i D. BIO dynia łuskana to również ważne źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz fitosteroli.
BIO dynia łuskana BadaPak powinna zagościć w codziennej diecie. Jest to idealna i rozsądna przekąska w ciągu intensywnego dnia w pracy, w szkole. W połączeniu z innymi produktami BadaPak posłużyć może do skomponowania domowego musli. BIO pestki dyni BadaPak są wartościowym i odżywczym dodatkiem do sałatek, zup-kremów oraz są niezbędne do wypieków domowego pieczywa.
Pestki dyni zawierają tłuszcze w związku z tym najlepiej przechowywać je w chłodnym suchym miejscu lub w lodówce.
Dynia to jednoroczna roślina z gatunku dyniowatych. Pochodzi z Ameryki Środkowej. W Polsce potocznie zwana była banią. Obecnie występuje aż ponad 700 gatunków dyni. W naszym kraju najczęściej spotyka się odmianę śródziemnomorskiej dyni olbrzymiej. Ogromne owoce o żółto-pomarańczowym miąższu są bogate w drogocenne pestki.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.