Mąka z orzechów włoskich

Wielkość opakowania:



wysyłka 1 dzień DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
5,40 w tym 8% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DPD, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Orlen Paczka.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla Orlen Paczka do 9 kg)

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Mąka z orzechów włoskich

Kraj pochodzenia: Ukraina

Mąka z orzechów dostarcza dużo błonnika pokarmowego zapewniającego uczucie sytości, regulującego perystaltykę jelit oraz pracę układu pokarmowego. Dzięki wysokiej zawartości białek zapewnia zastrzyk energii i efektywniejszą regenerację po wysiłku. Produkt kryje sporo witamin z grupy B (w tym bardzo potrzebnego kwasu foliowego), witaminy A, C i E oraz fosforu, żelaza, wapnia, potasu, magnezu i cynku.

Jak ją wykorzystać w kuchni? Na wiele sposobów. To przede wszystkim znakomity dodatek do rozmaitych wypieków – nada lekko orzechowego aromatu biszkoptom, sernikom, brownie, muffinkom i rozmaitym ciasteczkom. Warto wzbogacać nią domowy chleb czy bułeczki, ale również gofry, omlety, naleśniki czy… spody do pizzy. Jednak należy pamiętać, że ze względu na brak glutenu (nadającego wyrobom pulchności i elastyczności) mąkę orzechową należy stosować w odpowiednich proporcjach oraz w towarzystwie innych mąk (np. żytniej, pszennej, jęczmiennej, orkiszowej, kukurydzianej czy kasztanowej).

Mąka orzechowa może być świetnym zagęstnikiem do zup czy sosów. Sprawdzi się jako alterantywna panierka do kurczaka, kotleta schabowego albo ryby. Ponieważ nie wymaga obróbki termicznej, z powodzeniem wykorzystamy ją jako posypkę do sałatki (np. z kalafiora, rodzynek, sera pleśniowego i majonezu) albo dodatek do lodów, domowych pralinek czy kulek mocy. Nada przyjemnego smaku koktajlom i smoothie. Z mąki przygotujemy pyszne masło orzechowe – wystarczy dodać do niej szczyptę soli i cukru, a następnie zblendować, aż do uzyskania masy o odpowiedniej, smarowalnej konsystencji.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 2800 kJ/677 kcal
Tłuszcz 60 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,6 g
Węglowodany 12 g
w tym cukry 2,2 g
Białko 19 g
Sól <0,01 g
Opinie klientów

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak