Zielone tortille z pastą jajeczną

Zielone tortille z pastą jajeczną

Zielone tortille z pastą jajeczną to propozycja na szybkie i zdrowe przekąski! Aromatyczna pasta z jajek, suszonych pomidorów i szczypiorku, wzbogacona serkiem ziołowym, ciekawie komponuje się z chrupiącymi liśćmi sałaty i oliwkami. Zwiń tortille w smakowite roladki, schłodź w lodówce, a następnie pokrój na apetyczne plastry – doskonałe na spotkanie z przyjaciółmi lub lunch do pracy!

Składniki:

  • 2 placki tortilli szpinakowej
  • 6 jajek
  • Pęczek szczypiorku
  • 8 suszonych pomidorów
  • 1 łyżka serka kanapkowego z ziołami lub śmietankowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka majonezu
  • Kilka oliwek
  • Liście sałaty
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo, a następnie ostudź i obierz.
  2. Posiekaj jajka, suszone pomidory oraz szczypiorek.
  3. W dużej misce połącz posiekane składniki z majonezem, serkiem kanapkowym i musztardą. Dopraw pastę do smaku solą i pieprzem.
  4. Placki tortilli posmaruj przygotowaną pastą jajeczną.
  5. Na wierzchu ułóż pokrojone oliwki i liście sałaty.
  6. Zwiń tortille w roladki, ciasno dociskając, aby składniki dobrze się trzymały.
  7. Wstaw tortille do lodówki na około godzinę, aby smaki się przegryzły.
  8. Przed podaniem pokrój roladki na grubsze plastry.

Smacznego!

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię