Placki ziemniaczano-cukiniowe

Placki ziemniaczano-cukiniowe

Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku, pełne smaku i aromatu – idealne zarówno jako danie główne, jak i dodatek. Przygotowanie ich jest proste, a efekt końcowy z pewnością zadowoli każdego domownika. Sprawdź, jak je zrobić i ciesz się pysznym, domowym posiłkiem!

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki, cukinię oraz czosnek obierz, a następnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
  2. Przełóż starte warzywa na durszlak, dokładnie odciśnij nadmiar płynu, aby placki były bardziej chrupiące.
  3. W dużej misce połącz odsączone warzywa z płatkami owsianymi, skrobią ziemniaczaną, jajkami, solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj całość. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodaj dodatkową ilość płatków owsianych.
  4. Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj porcje masy i formuj placki.
  5. Smaż placki z obu stron na złoty kolor, aż będą chrupiące i rumiane.
  6. Po usmażeniu, ułóż placki na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Podawaj placki ziemniaczano-cukiniowe na ciepło, jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu. Smacznego!

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię