Smalczyk z białej fasoli

Smalczyk z białej fasoli

Przygotuj wyjątkowy smalczyk z białej fasoli, który jest zdrową i pyszną alternatywą dla tradycyjnego smalcu. Doskonały do smarowania pieczywa, jako dodatek do warzyw lub jako pyszna przekąska na przyjęciach. Przepis jest prosty i szybki, a efekt końcowy z pewnością zachwyci każdego smakosza.

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Jabłko obierz i wraz z cebulą pokrój w kosteczkę.
  2. Na patelni rozgrzej olej, dodaj jabłko, cebulę oraz liście laurowe i podsmaż do miękkości.
  3. W tym czasie fasolę odcedź i zblenduj z lubczykiem, majerankiem, sosem sojowym, solą, pieprzem oraz 1/4 szklanki wody.
  4. Z podsmażonej cebuli i jabłka wyjmij liście laurowe i dodaj do fasoli. Razem zblenduj jeszcze raz, ale bardzo delikatnie, aby pozostawić wyczuwalne kawałki jabłka i cebuli.
  5. Ewentualnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
  6. Schłodź w lodówce przed podaniem.

Smacznego!

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię