Rabarbar suszony
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: Rabarbar suszony bez żadnych konserwantów.
Rabarbar BadaPak suszony jest w całkowicie naturalnych warunkach bez użycia konserwantów. Dzięki temu jest bardzo zdrowy i pełen właściwości odżywczych. W swoim składzie posiada wiele substancji o właściwościach antyoksydacyjnych. Suszony rabarbar BadaPak dostarcza witaminę C, E, A, K oraz witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B6 i B9). Zawiera takie minerały jak cynk, fosfor, magnez, potas i sód. Nie zawiera cukru, poza tym sam w sobie jest niskokaloryczny oraz obfity w błonnik pokarmowy.
Rabarbar suszony BadaPak jest popularną rośliną wykorzystywaną w kuchni od lat. Jego kwaskowy smak idealnie komponuje się ze słodką, śniadaniową granolą. Polecany jest do wszelkich deserów, ciast, ciasteczek, bułeczek drożdżowych. Dodany do herbaty wzmocni jej smak i doda wspaniałego aromatu. Rabarbar suszony BadaPak można również dodawać do mięs. Taki smak z pewnością miło zaskoczy niejedno podniebienie.
Rabarbar to wieloletnia bylina pochodząca z Azji. Posiada on charakterystyczne duże liście oraz długie i grube łodygi. To właśnie łodygi używane są w kulinariach a zastosowanie ich do kompotu czy deserów przyczaiło nas do traktowania rabarbaru jako owocu, jednak jest on warzywem.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.