BIO żurawina suszona cięta
Kraj pochodzenia: Kanada
Składniki: żurawina BIO 68-75%, cukier organiczny trzcinowy 25-35%, olej słonecznikowy mniej niż 1%.
BIO żurawina suszona BadaPak zdobywa uznanie coraz większej rzeszy konsumentów. Warto zapoznać się z tym owocem, gdyż należy do grona wyjątkowo odżywczych. Owoc ten jest bardzo zasobny w silne przeciwutleniacze. Zawiera polifenole oraz proantocyjanidyny. Ponadto jest wspaniałym źródłem witamin A i C, E oraz witamin z grupy B (tiamina, ryboflawina). BIO żurawina suszona BadaPak dostarcza fosfor, żelazo, potas, jod, wapń i miedź. W tych czerwonych owocach odnajdziemy również całkiem spore ilości błonnika oraz kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, taniny i karoten.
BIO żurawina suszona BadaPak ma charakterystyczny cierpki słodko-kwaśny smak. Będzie idealnym dodatkiem do owsianki czy musli. Komponuje się również z daniami mięsnymi, wędlinami oraz serami.
Żurawina to niski, mały krzew, którego wysokość może dochodzić do 1,5 m. Pomimo swoich niewielkich rozmiarów, jeden krzak może wydać aż 3kg owoców. Występuje w Azji, Ameryce oraz w środkowej Europie. W Polsce uprawiane są dwie odmiany żurawiny: błotna oraz wielkoowo
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.