Żurawina suszona cała "Premium" słodzona sokiem jabłkowym
Kraj pochodzenia: Kanada
Składniki: żurawina 60%, sok jabłkowy 39%, olej słonecznikowy <1%.
Żurawina suszona Premium BadaPak dzięki temu, iż suszona jest w całości nie uległa mocnemu wyciśnięciu co dzieje się w przypadku żurawiny ciętej. Owoc ten posiada bardzo bogaty skład. Dzięki zawartości kwasu benzoesowego, zachowuje swoje właściwości przed długi okres czasu. Jednym z bardziej wartościowych składników żurawiny jest błonnik posiadający wysoką zawartość nierozpuszczalnej frakcji. Poza nim owoce te to potężne źródło minerałów: fosforu, potasu, magnezu, manganu i jodu. Witaminy jakie dostarczamy spożywając żurawinę to witamina A, C (kwas askorbinowy), E, K oraz witaminy z grupy B (ryboflawinę, tiaminę i zwłaszcza wit B6).
Żurawina suszona Premium BadaPak polecana jest do wszelkiego rodzaju deserów, ciast, ciasteczek, owsianek, musli, jogurtów. Kulinarne zastosowanie żurawiny nie ogranicza się tylko do słodkości. Będzie ona również dobrym dodatkiem do duszonych i pieczonych mięs. Suszone owoce można dodawać do nalewek a także sporządzić z nich aromatyczny i zdrowy napar.
Żurawina to krzew osiągający maksymalnie 1,5 m. Roślina ta lubi podmokłe, bagniste tereny, jest wiecznie zielona a jej ciemnoczerwone owoce zbierane są od połowy września aż do końca listopada. Największą popularnością cieszą się owoce pochodzące z Ameryki Północnej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.