Daktyle suszone XXL z pestką
Kraj pochodzenia: Izrael
Suszone daktyle zawierają liczne witaminy, m.in. witamin A i witaminy z grupy B, a także liczne pierwiastki mineralne, takie jak magnez, potas, żelazo, wapń, bor, cynk czy mangan.
Daktyle mają również wiele zastosowań w kuchni. Produkuje się z nich mąkę, miód palmowy, różne przetwory. Doskonale nadają się także do produkcji wina. To doskonały dodatek do owsianki lub musli. Suszone daktyle dodawane są też potraw w okresie świąt bożonarodzeniowych. Są doskonałym dodatkiem do wypieków, kompotów, potraw regionalnych. Daktyle sprawdzą się także jako dodatek do słonych mięs, szynek oraz jako ciekawy dodatek do przystawek.
Daktyle rosną na drzewach daktylowych, które osiągają nawet 25 metrów wysokości. Uprawiane są w Afryce, Ameryce i Australii. Owoce osiągają do 7 cm długości. Te suszone mają twardą skórkę, a w środku są miękkie i kleiste.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.