Pasta kanapkowa z tuńczyka

Pasta kanapkowa z tuńczyka to doskonały sposób na zrównoważony początek dnia lub lekką przekąskę. Połączenie tuńczyka, awokado, sera wiejskiego i aromatycznych przypraw zapewnia wyjątkowy smak i nutę świeżości w każdym kęsie.
Składniki:
- 120g tuńczyka w sosie własnym
- 1 awokado
- 1 serek wiejski (typu grani)
- Garść ciemnych oliwek
- 1/2 czerwonej cebuli
- Kilka gałązek koperku
- Sól, pieprz
- 1 łyżka majonezu
- Odrobina soku z cytryny
Wykonanie:
- Tuńczyka odsączyć z zalewy.
- Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić na kawałki.
- Ser i oliwki pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać.
- Wszystkie składniki wymieszać w misce.
- Doprawić solą, pieprzem.
- Dodać łyżkę majonezu oraz odrobinę soku z cytryny.
- Delikatnie wymieszać.
- Pasta kanapkowa jest gotowa do wykorzystania jako nadzienie do kanapek lub sałatek. Smacznego!
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.