Krem z orzechów laskowych

Krem z orzechów laskowych

Krem z orzechów laskowych to niezwykle delikatna i aromatyczna rozkosz dla podniebienia. Połączenie chrupiących orzechów, kremowej białej czekolady i odrobiny oleju tworzy wyjątkową kompozycję smaków, które idealnie uzupełniają się nawzajem.

Składniki:

Wykonanie:

  1. Orzechy laskowe wrzucamy na suchą, rozgrzaną patelnię i prażymy tak długo, aż skorupka zacznie pękać.
  2. Następnie orzechy obieramy z brązowych skórek. Można wysypać je na ręcznik kuchenny lub ściereczkę i pocierać o siebie aż skórka całkiem zejdzie.
  3. Dobrze ostudzone orzechy drobno zmielić i miksować około 6 minut aż do uzyskania oleistej konsystencji.
  4. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
  5. Olej oraz ciepłą czekoladę dodać do masy orzechowej i miksować aż do uzyskania jednolitej, kremowej masy.
  6. Następnie przełożyć do słoiczka i pozostawić do stężenia.

Smacznego!

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię