Krem z orzechów laskowych
Krem z orzechów laskowych to niezwykle delikatna i aromatyczna rozkosz dla podniebienia. Połączenie chrupiących orzechów, kremowej białej czekolady i odrobiny oleju tworzy wyjątkową kompozycję smaków, które idealnie uzupełniają się nawzajem.
Składniki:
- 150g orzechów laskowych
- 250g białej czekolady
- 15ml oleju
Wykonanie:
- Orzechy laskowe wrzucamy na suchą, rozgrzaną patelnię i prażymy tak długo, aż skorupka zacznie pękać.
- Następnie orzechy obieramy z brązowych skórek. Można wysypać je na ręcznik kuchenny lub ściereczkę i pocierać o siebie aż skórka całkiem zejdzie.
- Dobrze ostudzone orzechy drobno zmielić i miksować około 6 minut aż do uzyskania oleistej konsystencji.
- Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
- Olej oraz ciepłą czekoladę dodać do masy orzechowej i miksować aż do uzyskania jednolitej, kremowej masy.
- Następnie przełożyć do słoiczka i pozostawić do stężenia.
Smacznego!
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.