Naleśniki po meksykańsku

Naleśniki po meksykańsku

Te naleśniki to doskonałe połączenie tradycyjnej kuchni meksykańskiej z popularnym daniem. Pikantne nadzienie z mięsa mielonego, fasoli i kukurydzy, aromatyczne przyprawy oraz rozpływający się żółty ser tworzą wyjątkową kompozycję smaków. Zapieczone naleśniki podawane z sosem pomidorowym to propozycja, która z pewnością zachwyci Twoich gości. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się, jak łatwo można przygotować pyszne danie z meksykańskim akcentem!

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklić na oliwie na patelni.
  2. Dodać mięso mielone i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć około 10 minut.
  3. Dodać przyprawy (słodką paprykę, oregano, kurkumę, sól, pieprz) i smażyć kolejne 5-10 minut.
  4. Następnie wlać bulion oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszać, przykryć i gotować około 5 minut.
  5. Fasolkę oraz kukurydzę odcedzić i dodać do mięsa. Wymieszać i smażyć kolejne 5 minut.
  6. Tak przygotowany farsz nakładać na gotowe naleśniki, posypać startym serem i zwinąć w rulonik.
  7. Gotowe naleśniki ułożyć na blasze do pieczenia posmarowanej masłem, posypać startym serem, oregano i zapiekać około 15 minut w 180 stopniach.

Naleśniki można podawać z przygotowanym sosem pomidorowym. Aby go przygotować:

  1. Do rondelka wlać odrobinę oliwy z oliwek.
  2. Dodać pomidory krojone z puszki, oregano, sól, pieprz.
  3. Gotować około 10 minut.

Smacznego!

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię