Migdały kalifornijskie PREMIUM XXL
Kraj pochodzenia: Australia
Migdały kalifornijskie są unikatem wśród orzechów. W ich składzie znajduje się bardzo cenna witamina E. Zawierają dużo witaminy B2 (ryboflawiny), wit. B3 (niacyny), B9 (kwasu foliowego). Migdały to prawdziwa kopalnia potasu i fosforu. Dostarczają także magnezu, wapnia, żelaza i cynku. Są źródłem łatwo przyswajalnego białka. Porcja tych bakalii wzbogaca o dawkę błonnika pokarmowego.
Migdały można spożywać na surowo jako zdrową przekąskę. Jeśli nie lubimy skórki, łatwo można się jej pozbyć poprzez namoczenie migdałów. Ponadto migdały znajdą swoje zastosowanie jako dodatek do ciast, deserów, jako składnik śniadań, likierów i nalewek.
Migdałowiec pospolity lub zwyczajny jest drzewem, które obdarza nas nasionami o cudownych właściwościach odżywczych i zdrowotnych. Migdały, bo o nich mowa to jajowate, spłaszczone, pokryte cienką łupiną, jedne z najpopularniejszych bakalii. Ich pochodzenie związane jest z Azją. Obecnie największe uprawy znajdziemy w USA Australii , Afryce Północnej a także w Europie (Francja, Hiszpania, Włochy, Chorwacja)
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.