Masło z pestek moreli
Intensywny smak i gęstą konsystencję zapewnia wyjątkowe masło z pestek moreli! Idealne jako dodatek do kanapek, sałatek czy deserów. Spróbuj tego prostego przepisu i ciesz się zdrowym smakiem!
Składniki:
- 50 g pestek moreli
- 3 łyżki syropu z agawy
- 2 łyżki oleju neutralnego w smaku
- Woda do pożądanej konsystencji
Przygotowanie:
Przy robieniu tego masła postępowałam tak jak w znalezionych w necie przepisach na masło migdałowe (jeszcze nie robiłam). Miksowanie samych pestek rzeczywiście trwało dość długo, zniecierpliwiona zaczęłam więc dodawać stopniowo różne wilgotne składniki i to był chyba dobry pomysł :) Masło wyszło intensywne w smaku, gęste, lepkie, przypominające w konsystencji miód. W lodówce można je przechowywać co najmniej tydzień - a może i dłużej ;).
Gotowe masło z pestek moreli możesz wykorzystać na wiele sposobów - dodaj go do pieczywa, sałatek, deserów lub użyj jako smarowidło. Możliwości są nieograniczone!
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.