Krem kokosowy savoy 165ml
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Kremu kokosowego używać można do smarowania pieczywa, wafelków, do kremów i do ciast. Ponadto, podobnie jak mleko kokosowe można wykorzystać go w kuchni na wiele innych pysznych sposobów.
Dodatek kremu kokosowego nadaje potrawom przyjemną, aksamitną konsystencję, niepowtarzalny aromat i dodatkowo je zagęszcza.
Krem kokosowy może stanowić dodatek do smoothie, do zup ( zup w stylu tajskim np. Tom Yum, Tom Kha, do kremu ze szparagów, kremu z brokułów lub zupy dyniowej ), dodatek do pysznych orientalnych sosów np. przygotowywanych z udziałem past curry ( polecamy różne rodzaje past curry dostępne w naszym sklepie w dziale „Zioła, sosy i przyprawy” ) albo duszonych warzyw.
Z jego udziałem można też przygotować słodkości. Może np. posłużyć jako dodatek do przygotowania lodów czy naleśników. Można stosować go jako zamiennik krowiego mleka i dodawać do kawy, ubijać na śmietankę lub dodawać do ciast.
Produkt w stanie schłodzonym przechodzi w stan stały a ogrzewanie przywraca mu konsystencję płynną.
Składniki : skład ekstrakt kokosowy 70%, woda
Ilość netto w opakowaniu : 165 ml
Specjalne warunki przechowywania lub użycia : przechowywać w temperaturze pokojowej. Przed użyciem wstrząsnąć. Po otwarciu przechowywać w lodówce maksymalnie przez 2 dni od otwarcia. Aby uzyskać oryginalną konsystencje należy umieścić produkt w gorącej wodzie na 5-10 minut mieszając od czasu do czasu.