Ksylitol z Finlandii (brzozowy, nie z kukurydzy)
Kraj pochodzenia: Finlandia
Składniki: Ksylitol 100% z Finlandii.
Ksylitol to substancja słodząca pochodzenia naturalnego. Stanowi dobry zamiennik cukru, gdyż zawiera od niego aż 40% mniej kalorii. Ma niski indeks glikemiczny.
Ksylitol stosowany jest jako zamiennik cukru. Sprawdzi się jako słodzik do kawy, herbaty, ciepłych napojów. Może być używany do wypieku ciast, ciasteczek oraz dodawany do wszelkich deserów.
Ksylitol to krystaliczny, biały proszek, który również często występuje pod nazwą cukru brzozowego. Jego nazwa związana jest ze sposobem w jaki jest pozyskiwany, bowiem jest on wytapiany z rozdzielonych włókien drzewa brzozowego „ksylenu”.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi