Carpaccio z buraczków

Carpaccio z buraczków

Wprowadź odrobinę świeżości na talerzu! Carpaccio z buraczków to elegancka, zdrowa przystawka, która zachwyci każdego swoją prostotą i smakiem. Cienko krojone buraczki, chrupiąca rucola i aromatyczny ser feta w połączeniu z chrupiącymi pestkami i delikatnym sosem – idealna propozycja na każdą okazję.

Składniki:

Sposób przygotowania:

Przygotowanie buraczków:

  1. Buraczki gotuj do miękkości (lub piecz w piekarniku).
  2. Po ugotowaniu lub upieczeniu, wystudź buraczki, a następnie pokrój je na cienkie plasterki.

Układanie carpaccio:

  1. Plasterki buraczków układaj na liściach rucoli.
  2. Dodaj pokrojony w małe kawałki ser feta oraz posyp prażonymi pestkami słonecznika lub dyni.

Przygotowanie sosu:

  1. Wymieszaj olej, ocet balsamiczny, sok z cytryny, miód, pieprz oraz musztardę.
  2. Składniki na sos dokładnie połącz i polej nim przygotowane buraczki.

Smacznego!

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię