Carpaccio z buraczków

Wprowadź odrobinę świeżości na talerzu! Carpaccio z buraczków to elegancka, zdrowa przystawka, która zachwyci każdego swoją prostotą i smakiem. Cienko krojone buraczki, chrupiąca rucola i aromatyczny ser feta w połączeniu z chrupiącymi pestkami i delikatnym sosem – idealna propozycja na każdą okazję.
Składniki:
- 2 szt buraków
- Rucola
- Ser feta
- Prażone pestki słonecznika lub dyni
- Składniki na sos:
- Olej
- Ocet balsamiczny
- Cytryna
- Miód
- Pieprz
- Musztarda
Sposób przygotowania:
Przygotowanie buraczków:
- Buraczki gotuj do miękkości (lub piecz w piekarniku).
- Po ugotowaniu lub upieczeniu, wystudź buraczki, a następnie pokrój je na cienkie plasterki.
Układanie carpaccio:
- Plasterki buraczków układaj na liściach rucoli.
- Dodaj pokrojony w małe kawałki ser feta oraz posyp prażonymi pestkami słonecznika lub dyni.
Przygotowanie sosu:
- Wymieszaj olej, ocet balsamiczny, sok z cytryny, miód, pieprz oraz musztardę.
- Składniki na sos dokładnie połącz i polej nim przygotowane buraczki.
Smacznego!
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.