Camembert zapiekany z figami i orzechami

Camembert zapiekany z figami i orzechami

Wykwintna przekąska, która zachwyci Twoje podniebienie. Delikatny, kremowy camembert w połączeniu z soczystymi figami, chrupiącymi orzechami i odrobiną miodu tworzy harmonijną kompozycję smaków. Idealny jako elegancka przystawka na spotkania towarzyskie lub romantyczną kolację. Prosty w przygotowaniu, a jednocześnie niezwykle efektowny – podaj go z chrupiącą, zarumienioną bagietką, by dopełnić kulinarne doznania.

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Nagrzej piekarnik do 180°C.
  2. Serek camembert nacinaj na środku nożem, tworząc wzór kratki.
  3. Ułóż camembert w naczyniu do zapiekania.
  4. Pokrój figi na ćwiartki i dodaj je do naczynia z serem.
  5. Delikatnie polej całość miodem.
  6. Posyp orzechami i odrobiną pieprzu.
  7. Wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 15 minut, aż ser się rozpuści i lekko zrumieni.
  8. Podawaj z zarumienioną bagietką.

Smacznego!

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię