Sos z czarnym pieprzem 50g
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Składniki: cukier 34%, olej sojowy 11%, woda 10%, czarny pieprz 9,5%, czosnek 9%, sól 9%, sos przyprawowy (soja, białko kukurydziane, pszenica, woda, cukier, sól wzmacniacz smaku E635, jodan potasu) 9%, imbir 5%, substancja zagęszczająca (modyfikowana skrobia kukurydziana E1422) 1,86%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy 0,2%, wzmacniacz smaku: E621, E635, barwnik naturalny: karmel E150c.
Alergeny: soja, pszenica.
Sos do gotowania z czarnym pieprzem stanowi idealną bazę zarówno do dań mięsnych jak i wegetariańskich. Nadaje potrawom aromatyczny, lekko ostry smak. Świetnie sprawdza się w potrawach z czerwonym mięsem oraz owocami morza i warzywami. Niezastąpiony zarówno w kuchni azjatyckiej jak i europejskiej.
Sposób przygotowania: 1. Podgrzej 1 łyżeczkę oleju roślinnego. Dodaj 250-300 g mięsa i delikatnie podsmaż. 2. Wrzuć pokrojoną cebulę, zieloną i czerwoną paprykę i kontynuuj smażenie do momentu aż mięso oraz warzywa będą gotowe. 3. Na sam koniec dodaj sos z czarnego pieprzu i doprowadź do gotowania.