Sos koreański Myeong-Dong Buldak 260ml
Kraj pochodzenia: Korea Południowa
Składniki: woda, cukier, syrop fruktozowo-glukozowy, dekstroza, sól, modyfikowana skrobia kukurydziana, skoncentrowany sos sojowy (woda, odtłuszczone ziarna SOJI, alkohol etylowy, sól), cebula, chili w proszku, pasta pomidorowa, sos chili (woda, dekstryny, cukier, sól, chilli, substancja zagęszczająca: E412; regulator kwasowości: E260, E330; przeciwutleniacz: E300;), alkohol etylowy, czosnek, przyprawy, barwnik: E160C; Ocet spirytusowy, wzmacniacz smaku: E620; Sok z cytryny, substancja zagęszczająca: E415.
Może zawierać śladowe ilości pszenicy, nasion sezamu, orzeszków ziemnych, selera, musztardy, orzechów włoskich i orzechów.
Sos ten jest używany głównie do przyprawiania kurczaka ale również doskonale nadaje się do innych mięs, warzyw, a nawet jako dodatek do ryżu czy makaronów.
Przechowywać suchym miejscu w pokojowej temperaturze. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu kilku tygodni.