OWOC PIQUANTE (mały słoik) 400 G
Kraj pochodzenia: RPA
Peppadew - wydrążone oryginalne owoce piquante w zalewie.
Składniki: owoce piquante, woda, cukier, ocet spirytusowy, sól, przeciwutleniacze - kwas cytrynowy i kwas askorbinowy, stabilizator - chlorek wapnia.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w zalewie w lodówce do 4 tygodni. Po otwarciu usunąć plasiktową wkładkę.
Wyprodukowano w RPA na licencji przez Peppadew International.
Import i dystrybucja w Polsce: Viands sp. z o.o., ul. Spółdzielcza 3, 05-600 Grójec.
Faszerowane owoce piquanté jako dekoracyjna przekąska.
Składniki: odsączone owoce piquanté, liście zielonej sałaty, farsz (na przykład: puszysty twarożek z mleka krowiego, koziego, owczego lub bryndza albo mus czy pasta rybna, pasztetowa lub tym podobne), szczypior pokrojony ukośnie na odcinki 2 cm.
Przygotowanie: powierzchnię półmiska pokryć liśćmi sałaty; miseczki owoców piquantéwypełnić obficie farszem; kawałki szczypioru zatknąć ukośnie w farsz jako „ogonki”; ułożyć ściśle na liściach sałaty.
Kolejną propozycją jest faszerowanie owoców piquanté odrobiną majonezu i całymi, ugotowanymi na twardo jajami przepiórczymi.
Szpadki cocktailowe z owocami piquanté.
Nadziać owoce piquanté na szpadki cocktailowe (wykałaczki) w połączeniu z: kostkami sera feta lub sera twardego lub opiekaną śliwką suszoną owiniętą plastrem boczku lub kostkami wędliny lub kostkami ananasa lub pieczarkami lub czymkolwiek innym.
Wykwintna kompozycja na szpadce to: krewetka, owoc piquanté wypełniony sosem różowym (salsa rosata).