Mango suszone z dodatkiem cukru PŁATEK
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Składniki: mango suszone (87%), cukier (10%), regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, chlorek wapnia; substancja konserwująca: pirosiarczyn sodu.
Mango kandyzowane BadaPak to bardzo popularny, smaczny i zdrowy owoc. Jest źródłem wielu witamin i składników odżywczych. Nazywane jest „owocem młodości”. Mango zawiera witaminę C. Posiada także witaminę A i E. Zasobne jest w witaminy z grupy B – tiaminę, niacynę, ryboflawinę, wit B6 oraz kwas foliowy. Wśród składników mineralnych w tym egzotycznym owocu znajduje się całkiem dużo potasu, fosforu, wapnia, magnezu i miedzi. Mango suszone kandyzowane BadaPak to też źródło karotenów (w tym beta karotenu) oraz błonnika.
Mango suszone kandyzowane BadaPak to przede wszystkim doskonała smaczna i aromatyczna przekąska. W kuchni może być używane jako dodatek do musli czy jogurtu. To również popularny składnik wszelkich deserów, ciast i ciasteczek.
Mango to owoc egzotyczny pochodzący z Indii. Obecnie uprawiany jest w tropikalnych regionach Ameryki, Afryki, Australii oraz w Europie. Ma charakterystyczny kształt lekko spłaszczonego na końcach walca. Skórka mango jest gładka i dość cienka. W zależności od odmiany może występować w kolorze ciemnozielonym , żółtym, pomarańczowym i czerwonym. Miąższ owocu jest soczysty, słodki i ma intensywnie pomarańczowo żółtą barwę.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.