Makaron ze szparagami i pieczarkami

Makaron ze szparagami i pieczarkami

Ten przepis na makaron ze szparagami i pieczarkami to szybki i smaczny sposób na eleganckie danie, idealne na obiad lub kolację. Delikatne szparagi i aromatyczne pieczarki w kremowym sosie śmietanowym, podane z szynką parmeńską, z pewnością zachwycą Twoje kubki smakowe.

Składniki:

  • 250 g makaronu tagiatelle
  • Olej do podsmażenia na patelni
  • 200 g pieczarek
  • 200 g szparagów
  • 1/2 łyżeczki suszonego czosnku
  • 200 ml śmietanki 30%
  • Sól, pieprz
  • Kilka plasterków szynki parmeńskiej

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron tagliatelle w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Nie wylewaj wody po ugotowaniu.
  2. Pieczarki oraz szparagi (bez twardej części) pokrój w grubsze plastry.
  3. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż pieczarki i szparagi do miękkości.
  4. Dodaj czosnek, sól, pieprz oraz odrobinę wody z makaronu i śmietankę. Krótko razem podsmażaj.
  5. Dodaj ugotowany makaron do patelni, całość wymieszaj i duś około 4 minut.
  6. Podawaj z kawałkami szynki parmeńskiej.

Smacznego!

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię