Fasola Jaś Karłowy
Kraj pochodzenia: Polska
Fasola Jaś Karłowy BadaPak pochodzi z polskich upraw, jest to najbardziej znana zarazem bardzo zdrowa odmiana tej rośliny. Zawiera ogromną ilość wartościowego oraz łatwo przyswajalnego białka. Zawiera wiele cennych substancji odżywczych między innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Nie znajdziemy w niej sodu. Jest bogata w witaminy z grupy B, bez których wchłanianie minerałów zachodzi nieprawidłowo. Dostarcza również witaminę A, E oraz K. Nasiona te są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego. Jaś Karłowy BadaPak zawiera także cenne tłuszcze roślinne, lecytynę oraz fitosterole.
Fasola Jaś Karłowy BadaPak to produkt, po który warto często sięgać. Jest wartościowym dodatkiem do wszelkiego typu zup czy gulaszy, to główny składnik smacznej fasolki po bretońsku. Jaś Karłowy sprawdzi się w postaci past kanapkowych czy jako składnik kotletów wegetariańskich.
Fasolę Jaś BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona zwiększają swoją objętość, dzięki czemu gotują się szybciej oraz nie pękają.
Fasola to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Można wyróżnić kilkaset jej odmian różniących się wielkością, kształtem oraz kolorem. W Polsce najbardziej popularne są dwie odmiany – zwykła oraz wielokwiatowa. Odmianą fasoli wielokwiatowej jest doskonale każdemu znany Jaś.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.