Pulpety "Wegusie" w sosie pieczeniowym 420 g

Liczba:

wysyłka 1 dzień DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
9,53 w tym 8% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DPD, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Orlen Paczka.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla Orlen Paczka do 9 kg)

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Pulpety "Wegusie" w sosie pieczeniowym 420 g

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: woda, pulpety wegetariańskie 40% [woda, teksturowane białko pszenne, olej rzepakowy, kaszka manna (pszenna), mąka pszenna, mąka kukurydziana], cebula, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, aromaty z ekstraktu drożdżowego, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, przyprawy, aromat], hydrolizaty białka roślinnego (zawierają soję i gluten), koncentrat pomidorowy, przyprawy, sól, zioła, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C.

Alergeny: gluten, soja, gorczyca.

Naturalne aromaty drożdżowe będące bazą sosu pieczeniowego wykazują szereg prozdrowotnych właściwości. Napój drożdżowy już w starożytności był wykorzystywany przez Hipokratesa jako preparat witaminowy i wzmacniający. Wszystko dzięki wysokiej zawartości witamin z grupy B, białek (danie zawiera również łatwo przyswajalne białko roślinne) oraz cynku, magnezu, selenu i chromu. Witaminy z grupy B wzmacniają układ nerwowy, łagodząc objawy stresu i psychicznego wyczerpania. Są wykorzystywane w dietoterapii takich schorzeń jak choroba Huntingtona, Alzheimera, Parkinsona czy ataksji Friedreicha. Drożdże zawierają dużo kwasu pantotenowego, który przyspiesza gojenie ran, jest koenzymem szeregu reakcji enzymatycznych i poprawia pigmentację i stan włosów – dlatego kobiety bardzo często wykorzystują drożdże w maseczkach na włosy

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 702 kJ/169 kcal
Tłuszcz 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
Węglowodany 8,3 g
w tym cukry 0,6 g
Błonnik 0,6 g
Białko 6,7 g
Sól 0,95 g
Opinie klientów

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak