Pasta sojowa koreańska Ssamjang 500 g
Kraj pochodzenia: Korea Południowa
Składniki: woda, mąka pszenna, syrop kukurydziany, soja, sól, przyprawa czerwona papryka (czerwona papryka w proszku, woda, czosnek, sól, cebula), pszenica, brązowy cukier, mielony czosnek, ekstrakt pszenny, prażony sezam, olej czosnkowy, kultura Koji, przyprawa imbirowa (oleożywica imbiru, ekstrakt imbirowy, alkohol, woda).
Fantastyczna pasta przyprawowa o bogatym smaku, łącząca wciągającą kompozycję smaku słodkiego, słonego i ostrego. Powstała z duetu koreańskich past gochujang i doenjang, mieszanki aromatycznych przypraw, oraz sezamu, stanowi pyszny, gotowy dip oraz uniwersalny dodatek smakowy do sosów, marynat czy zup. Tradycyjnie stosowana jako sos do maczania, towarzyszący wszelkim koreańskim daniom BBQ, doskonale sprawdzi się także jako dodatek do smażonego tofu, placuszków buchimgae czy ryżu bibimbap.