Masło orzechowe

Masło orzechowe

Przepis na pyszne i zdrowe masło orzechowe, które idealnie pasuje do świeżego pieczywa, owsianki, babeczek i innych wypieków!

Składniki:

Wykonanie:

  1. Wysusz orzeszki ziemne w piekarniku przez około 10-15 minut w temperaturze 180°C, aż staną się lekko zrumienione.
  2. Przełóż orzeszki do blendera lub robota kuchennego.
  3. Dodaj olej z awokado i szczyptę soli.
  4. Zblenduj składniki przez około 10-15 minut, aż uzyskasz gładką i kremową konsystencję.
  5. Jeśli chcesz, możesz dodać miód lub cukier puder dla dodatkowej osłody.
  6. Przełóż masło orzechowe do słoika i przechowuj w lodówce.

Gotowe masło orzechowe można przechowywać w lodówce przez kilka tygodni. Smacznego!

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię