Ciasto Kataifi (Kadayif) 500 g

Liczba:

wysyłka 1 dzień DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
26,25 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DPD, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Orlen Paczka.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla Orlen Paczka do 9 kg)

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Ciasto Kataifi (Kadayif) 500 g

Kraj pochodzenia: Turcja

Składniki: mąka pszenna, woda, skrobia kukurydziana, olej słonecznikowy, sól. 

Ciasto kataifi ma formę cieniutkich, długich nitek, przez co mówi się na niego również "anielskie włosy". Cała magia zaczyna się jednak dopiero po upieczeniu czy podsmażeniu bo dzięki obróbce termicznej ciasto staje się genialnie kruche i chrupkie.

Choć wszyscy kojarza ten produkt głównie przez przepis na dubajską czekoladę to ma on znacznie więcej zastosowań. Do czego służy ciasto kataifi? Można wykorzystać je do przygotowania wielu innych deserów na ciepło i zimno. Świetnie smakują np. naleśniki po dubajsku czy kremowy sernik dubajski bez pieczenia. To jednak wciąż nie wszystko bo z ciasta można też przygotować chrupiącą panierkę do krewetek lub efektowne dekoracje do serwowania potraw.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

Produkt może zawierać: orzeszki ziemne, inne orzechyseler oraz sezam.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 1591 kJ/380 kcal
Tłuszcz 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 82 g
w tym cukry 0 g
Białko 9 g
Sól 0 g
Opinie klientów

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak