błyskawiczny pudding z kaszy gryczanej

błyskawiczny pudding z kaszy gryczanej

Gotujesz w pośpiechu, a chciałbyś zjeść coś zdrowego i sycącego? Spróbuj tego szybkiego przepisu na pudding z kaszy gryczanej! Zaspokoi Twój apetyt i dostarczy energii na cały dzień.

Składniki:

  • 100g kaszy gryczanej
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 łyżki rodzynek
  • Szczypta cynamonu

Przygotowanie:

  1. Kaszę gryczaną gotujemy na wodzie na małym ogniu około 15 minut.
  2. Następnie dolewamy mleko, dodajemy miód, cynamon i część rodzynek.
  3. Gotujemy do momentu, w którym kasza wchłonie większość mleka.
  4. Przekładamy kaszę do miseczki i podajemy z dowolnymi dodatkami, np. duszone jabłka i mandarynki.

Uwaga: jeśli nie masz czasu z rana, kaszę możesz ugotować na wodzie wieczorem. Rano wystarczy dodać mleko, resztę dodatków i podgrzać, to zajmuje tylko chwilkę.

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię