błyskawiczny pudding z kaszy gryczanej
Gotujesz w pośpiechu, a chciałbyś zjeść coś zdrowego i sycącego? Spróbuj tego szybkiego przepisu na pudding z kaszy gryczanej! Zaspokoi Twój apetyt i dostarczy energii na cały dzień.
Składniki:
- 100g kaszy gryczanej
- 1 szklanka wody
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka miodu
- 3 łyżki rodzynek
- Szczypta cynamonu
Przygotowanie:
- Kaszę gryczaną gotujemy na wodzie na małym ogniu około 15 minut.
- Następnie dolewamy mleko, dodajemy miód, cynamon i część rodzynek.
- Gotujemy do momentu, w którym kasza wchłonie większość mleka.
- Przekładamy kaszę do miseczki i podajemy z dowolnymi dodatkami, np. duszone jabłka i mandarynki.
Uwaga: jeśli nie masz czasu z rana, kaszę możesz ugotować na wodzie wieczorem. Rano wystarczy dodać mleko, resztę dodatków i podgrzać, to zajmuje tylko chwilkę.
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.